Engineering

Software lead engineering

senseIT heeft ervaring in het aansturen en begeleiden van omvangrijke ontwikkeltrajecten met 1 of meerdere engineeringsteams. Wij verdiepen ons graag in uw domein, denken met u mee over de gewenste functionaliteit en vertalen deze in een functioneel- en technisch ontwerp. Wij kunnen u adviseren op het gebied van industrie 4.0 thema’s, iOt toepassingen, , (big) data management en het verbeteren van uw kwaliteitsprocessen en inspecties. Mede door onze gezamenlijke kennis en ervaring, en voortbouwend op de specialistische expertise van onze partners, bedenken en implementeren we hands-on oplossingen voor praktische en operationele uitdagingen.

Projectmanagement

Bij senseIT geloven we dat elk industriële automatiseringsproject uniek is, en om die reden bieden we een specialistische en toegewijde projectmanagement dienst aan om zeker te stellen dat uw project efficiënt en kosten effectief opgeleverd wordt, zonder uw dagelijkse operationele activiteiten negatief te beïnvloeden. Onze op kennisgebaseerde aanpak zorgt dat wij uw specificaties begrijpen en kunnen vertalen naar robuuste oplossingen. Wij gebruiken agile scrum technieken om elke software ontwikkelingstraject zo transparant en inzichtelijk mogelijk voor u te maken en op basis van korte project cyclussen heeft u meer grip op het verloop van elk traject en kunnen we potentiële uitdagingen en risico’s mitigeren.

Softwareontwikkeling

Naast in-house software ontwikkel team beschikt senseIT de kennis en knowhow om deskundige nearshoring engineering teams uit Ukraine aan te sturen die gespecialiseerd zijn in op web gebaseerde grafische userinterfaces en embedded toepassingen. Wij zijn gespecialiseerd in de talen C, C++ en C# voor Visual Studio en QTCreator en zijn in staat om crossplatform (web)applicaties te bouwen voor o.a. Windows en Linux. Wij leggen de nadruk op standaardisering. Denk hierbij aan standaard interfaces, bibliotheken (API/SDK’s) om zo toekomst bestending mogelijk te zijn en bieden tevens raam contracten aan om de service van uw applicatie te continueren.

 

Neem contact met ons op indien u meer informatie wilt hebben over onze diensten.


Algoritme ontwikkeling

Naast kennis op het gebied van applicatie ontwikkeling heeft ook veel kennis op het gebied van algoritme ontwikkeling op het gebied van beeldverwerking, 3D pointcloud verwerking, machine learning, deep learning, rekenmodellering en simulaties. We zijn experts in het extraheren van relevante informatie uit grote datasets en passen hiervoor veelvuldig parallel computing technieken waaronder GPGPU.

Robotica en mechanisering

Door samen te werken met specialistische partners op het gebied van robot besturing, softwareontwikkeling, PLC-besturing, product designing en machinebouwen zijn we in staat om complete industriële applicatie op te leveren. SenseIT is met name sterk in het combineren van de verschillende disciplines en zorgt er voor dat op basis van gestandaardiseerde interfaces alle componenten naadloos met elkaar samenwerken.

Data management

Elk (meet) systeem genereert een grote hoeveelheid data dat opgeslagen dient te worden. Hiervoor maken we onderscheidt tussen informatie dat lokaal wordt (cache) en data dat voor een langere periode en op een veilige manier in de cloud opgeslagen dient te worden. Daarnaast maken we gebruik van verschillende type (distributed) databasen en storage systemen om data te doorzoeken en correlaties te ontdekken.

Intuïtieve Bedieningsinterfaces

Naast functionaliteit is het erg belangrijk dat de operator intuïtief de machine of installatie kan bedienen. Hiervoor ontwikkelen we software die lokaal bij de machine draait en webservices die eenvoudig via een browser toegankelijk zijn. Hiermee kan naast de besturing ook statistische informatie op een overzichtelijke manier gepresenteerd worden.

Productontwikkeling

Bij veel van de systemen die wij voor onze klanten ontwikkelen zien we de toepassing en de combinatie van verschillende technische disciplines: hardware, software, mechanica, optica en elektronica. Een goed voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een enkelscanner voor het bedrijf Exoligament waarvoor we een portable 270 graden 3D scanner ontwikkelt hebben voor het maken van op maat gemaakte enkelband ter ondersteuning en bescherming van de enkel.